Är Emma madrass den enda Emma?

by Maria Novella
0 comment
EMMA

Att en Emma kan vara en möbel känner nog den äldre generationen till. Många hade i sitt föräldrahem en sorts fåtölj med hög rygg som kallas för en Emma. Men en Emma kan också vara något helt annat. Det kan vara en ros, en roman, eller till och med en madrass! Och med Emma i sovrummet blir livet lite mysigare!

Vad kan Enma vara?

Emma kan vara…En fåtölj med hög rygg som var populär från 1840 och långt in på 1900-talet. Fåtöljerna går fortfarande att fynda på loppisar och blir riktigt fina när de blir uppfräschade.
Emma kan vara…En roman av Jane Austen, utgiven 1816. Den blev även biofilm 1996, med Gwyneth Paltrow i huvudrollen som – just det: Emma.
Emma kan vara…Emma Hamilton: en kulturpersonlighet, född 1765. Mest känd är hon som Lord Nelsons älskarinna. Han var upp över öronen förälskad i henne. En ljuvlig engelsk ros bär också hennes namn.
Emma kan vara…En tillverkare av sängar och madrasser som faktiskt erbjuder 100 dagars provköp. Det är de ensamma om i Sverige. Vill man ändå  provligga innan man köper är till exempel Jysk återförsäljare för Emma madrasser.

Att inreda sitt sovrum

Det finns många knep för att inreda sitt sovrum så det inbjuder till en god natts vila. Belysningen är viktig. Punktbelysningen ska förstås inte vara för stark, men vid sängen vill man nog ha en bra läslampa. En bra allmänbelysning i taket när man behöver städa eller bara hitta något man tappat på golvet är att rekommendera.

Fundera också på färgsättning: vill du ha en sval känsla i ditt sovrum eller ska det kännas mer ombonat? Kanske lite boudoir-feeling är din grej? Googla runt, det finns många inspirerande bilder på nätet att ta del av! Tänk också på att ljuset från din mobil får din hjärna att associera till vakenhet och dagsljus. Så låt bli telefonen någon timme innan det är dags att sova, och ha den gärna avstängd under natten – då sover du gott på din sköna Emma madrass.

Att välja säng och madrass

Hur vill du ha din säng? Den ska vara snygg såklart, och passa din inredningsstil. Vilken sorts gavel vill du ha? Ska den vara stoppad, av trä, rotting eller något annat material? Den händiga kan till och med fixa sin egen personliga sänggavel.

Men det är mer att tänka på: ska sängen rymma bara dig, eller ska du ha plats för någon bredvid? Hur mycket rör du dig i sömnen? Sover du bäst på mage, på rygg eller på sidan? Allt detta behöver du tänka på när du ska välja säng. Det är en god idé att provligga så du får den fasthet som passar just dig. 

Och glöm inte det allra viktigaste: din madrass!

Emma-madrass.se

Välj din madrass med omsorg, den är A och O för din nattvila. Det finns många varianter, pröva dig fram, ta god tid på dig. Något som är bra med just Emma madrasser är att de erbjuder 100 dagars provsovande innan du bestämmer dig. Leta efter madrasser som har många recensioner med goda omdömen och som kommer från pålitliga tillverkare som godkänner retur.

Ibland har man tur och hittar sin madrass på rabatt, eller med rabattkoder som gäller en viss tid, håll utkik efter det! Att Googla på till exempel “Madrass Bäst i Test” kan också ge en fingervisning om vilken madrass som är värd att satsa på. Annars är det bara att gå in direkt på Emma-madrass.se. Om du gör det så upptäcker du snart att det inte bara finns Emma-madrasser, utan även annat i Emma-sortimentet:

  • Sängar
  • Madrasser
  • Bäddmadrasser
  • Kuddar
  • Tillbehör

Det mesta finns dessutom i olika storlekar och varianter, beroende på vad du har behov av och vilket pris du är beredd att betala. Om du har frågor är det bara att ta kontakt med kundservice via sajten.

Emma – är den bra?

Med en Emma kan du sitta i en mysig fåtölj, läsa en Jane Austen-roman, njuta doften av en ljuvlig ros i bärnstensgult – och sedan få en god natts sömn! Inte illa, eller hur? Vem vill inte ha en Emma hemma?

You may also like