Kyrkoherdens tankar

by Maria Novella
0 comment

Bloggen med svaren till melodikrysset. Åtminstone kyrkoherdens svar på melodikrysset varje vecka. Det är Kyrkoherdens tankar. En enkel blogg med djupa tankar tillsammans med väder och vardagliga bestyr. Det kanske inte låter som något särskilt, men faktum är att bloggen har blivit en mötesplats för melodikryssare. Kommentarsfältet är alltid välfyllt och många delar både sina svar såväl som tankar kring stort och smått.

Mer än melodikryss

Bloggen, som drivs av kyrkoherden i Järfälla, Krister Kappel, har varit igång sedan 2009 och har lite drygt 26 miljoner sidvisningar. Från början debatterade kyrkoherden kring händelser i världen såväl som inlägg dedikerade till melodikrysset. Med tiden har inläggen kring annat som händer i världen blivit färre för att så småningom helt ge vika för melodikrysset varje lördag förmiddag.

Kyrkoherdens tankar går mycket kring de små enkla sakerna i livet, som turer med husbilen och hunden Hugo. Dessutom får vi ta del av Kappels arbetsliv och vad han gör som kyrkoherde i Järfälla församling.

Till sist får vi i slutet av varje blogginlägg läsa ett stycke ur bibeln som Kappel själv knyter an till. De flesta är enskilda verser ur Psaltaren. Tänkvärda verser som kan refereras till dagens samhälle och blir därför aktuella fastän de skrevs för flera tusen år sedan.

You may also like