In och finn har det du söker

by Maria Novella
0 comment
INTERIOR1

Har du tröttnat på hur du har det där hemma och behöver förnya dig? Med enkla medel kan du skapa en helt nya känsla i ditt hem. En butik som In och finn erbjuder mängder av fina produkter som kan ta ditt hem till en ny nivå. Det behöver inte vara dyrt och det behöver inte vara svårt.

In och finn är en sådan där rolig butik som erbjuder inredning och dekoration för många olika smaker. Oavsett om du söker dekoration för att göra balkongen sommarfin eller om du ska ha fest och behöver servetter och ljus kan du med fördel ta en sväng in och leta här.

I många stadscentrum

Hemmet är en plats som vi tillbringar mycket tid i och därför är det viktigt att se till att göra det hemtrevligt och fint. I många stadscentrum hittar du butiker för inredning och dekoration. Inn och finn i Vällingby är ett exempel. De har även etablerat sig vid Fridhemsplan i Stockholm samt i Barkarby. 

Ofta kan det räcka gott med att byta ut ett par soffkuddar och göra ett fint arrangemang med en ny staty, några härliga doftljus och blommor. Kombinera det du redan har hemma med någonting nytt för att hitta din nya inredningsstil och var samtidigt snäll mot planeten.

Om du mot förmodan skulle missa de generösa öppettiderna så kan du förstås också handla online på In och finn. 

Inredning för alla sinnen

När du inreder, kom ihåg att inreda för alla sinnen. Det handlar lika mycket om dofter och hur mjuk och skön en pläd känns, som det handlar om det estetiska synintrycket. Ofta kan vi glömma av att ha alla sinnen med då vi dekorerar eller inreder och tänker bara på hur det ser ut. Vad du verkligen vill skapa är en upplevelse och att göra den upplevelsen flerdimensionell genom att låta den tala till alla sinnen är klokt.

Doftljus finns till exempel ofta i alla möjliga dofter och här kan du välja efter näsa. Vill du ha någonting lugnande som exempelvis lavendel eller någonting värmande som kanel? En doft sätter en stark prägel och kan göra vilken myskväll som helst ännu trevligare. Gruppera dina doftljus i en ny ljushållare tillsammans med en trevlig dekoration och ett par böcker som gör dig lässugen. En sådan liten installation kan liva upp vilket vardagsrumsbord som helst.

Mysigt för balkongen

För dig som är ute efter att göra balkongen fin kan det vara trevligt att hänga upp ljuslyktor eller en ljusslinga. Då blir det trevligt att sitta ute på balkongen även på sena kvällar. På Inn och finn kan du hitta allt från bordslampor till LED ljusslingor och lyktor för levande ljus.

När det gäller just belysning är det viktigt att se till att ett rum har flera olika ljuskällor. Du vill kanske ha en läslampa invid balkongens fåtölj likväl som en snygg ljusslinga som ger mysigt sken vid fredagsdrinken i sällskap med någon speciell person.

En balkong blir förstås också trevlig av växtlighet. Plantera ett par fina växter i några snygga krukor. Här kan du blanda olika modeller av krukor och färger, eller välja ett gäng exakt likadana. Vill du skapa en stiligt stram känsla eller tycker du mer om det bohemiska? Se vad du tycker blir trevligast och vad som passar dig. 

Ta god tid på dig

Livet ska vara roligt och det gäller även inredningen. Det är onödigt att sätta press på dig själv att ditt hem ska se ut på ett visst sätt. Låt inspirationen flöda och använd dekoration och inredningsbutiker såsom In och finn för att låta livet spela i dig.

Glid runt i butiken och insup alla alternativ. Vissa kommer att tala till ditt hjärta och andra till din hjärna. Istället för att mäta dig och ditt hem med allehanda inredningstidningar kan du hitta hem genom att känna in vad själen sjunger om. Är det statyn av de två springande hästarna som får ditt hjärta att galoppera eller är det den lilla Buddhastatyn i guld som ger dig en känsla av lugn och ro?

Byta ofta med second hand 

Var heller inte rädd för att blanda nytt och gammalt. Du ska definitivt ta en sväng in på second hand-butiken och se om du kan hitta något fynd som passar med ditt nya. Det är roligt med variation och när det gäller inredning är det bättre att lägga rätt och fel på hyllan och istället gå på det som känns bra.

Inredning handlar heller inte bara om hur någonting känns, ser ut eller doftar. Det handlar också om att skapa en funktionell miljö som gör din vardag enklare, trevligare och roligare. Konsumera klokt och lämna in det du inte längre behöver på second hand-butiken eller ge bort det till en vän. Låt sakerna cirkulera så har du gjort någonting gott för planeten också. 

Följ ditt hjärta

Ha heller inte bråttom när det gäller inredning. Låt det hela få växa fram och ta sin lilla tid. Det finns ändå ingenting som heter färdigt när det handlar om inredning. Gör det istället till en vana att skapa trevliga oaser i ditt hem och att varva och kombinera olika saker, så att du inte tröttnar. 

Ett hem är en plats i ständig förändring och rörelse, precis som du är. Låt ditt hem få vara lika levande som du själv är och strunta i att följa trender. Följ istället hjärtat när du väljer att göra fint i ditt hem, på din balkong och i din trädgård.

Inred mysigt och kreativt, dekorera av lust och bjud dina vänner på dina allra godaste rätter och tilltugg på något av de snygga fat som In och finn har och som passar så bra för uppläggning.

You may also like