Lax i ugn crème fraiche, dill

by Maria Novella
0 comment

Vad är lax i ugn med crème fraiche och dill?

Lax i ugn med crème fraiche och dill är en underbart smakrik och enkel maträtt som är perfekt att servera när du vill imponera på gäster, eller bara njuta av en läcker måltid på egen hand. Rätten innehåller ljuvligt tillagad lax i ugn som toppas med en rik och krämig crème fraiche och dill sås. Den uppiggande smaken av dill kompletterar utmärkt rikheten hos både crème fraiche och lax, vilket skapar en harmonisk symfoni av smaker som kommer att förföra smaklökarna.

Hur kan man tillaga lax i ugn med crème fraiche och dill?

Att tillaga lax i ugn med crème fraiche och dill är faktiskt förvånansvärt enkelt. Det krävs bara några få ingredienser och lite tid!

Först, börja med att förbereda din lax. Du kommer att baka den i ugnen på cirka 175 grader Celsius tills den är helt gjord. Medan laxen är i ugnen, kan du laga crème fraiche och dillsåsen. Blanda en kopp crème fraiche med ca två till tre matskedar hackad färsk dill. Om du vill ha extra smak kan du tillsätta lite citronsaft och vitlök. Servera din vackra, saftiga lax med en generös toppning av din hemlagade crème fraiche och dillsås!

Ingredienser Mängd Beredning
Lax 1 bit per person Grädda i ugnen
Crème Fraiche 1 kopp Blanda med dill
Dill 2-3 Matskedar Hacka och blanda med crème fraiche
Citron & Vitlök (valfritt) Efter smak Tillsätt till crème fraiche och dillsås

Vad kan serveras som tillbehör?

Lax i ugn med crème fraiche och dill kan serveras med en mängd olika tillbehör. Potatismos, kokt eller rostad potatis är klassiska val men den kan också matchas med en fräsch grönsallad, kokta grönsaker eller till och med något lite mer exotiskt som en quinoa sallad eller bulgur. Men kom ihåg, det viktigaste är att du njuter av din måltid!

You may also like