ONEPLUS 10 PRO

by Maria Novella
0 comment
android

OnePlus 10 Pro är en avancerad Android-smartphone med en utmärkt skärm, snabb laddningskapacitet och imponerande hårdvara. Utöver det priset lägre än andra Pro-smartphones. Det finns dock några problem med kameraprestanda som kan vara ett besvär för fotografientusiaster.

OnePlus har glidit bort från sina mellanklassmartphones till smartphones av högsta klass. Tidigare försökte de utklassa med enheter som OnePlus 7 Pro. Nu handlar det om 10 Pro – inom en bra prisklass.

FördelarNackdelar
Utmärkt displayKameran är medelmåttig
Robust hårdvaraBegränsad mjukvaruuppgradering
Kraftfullt batteripaketOxygen 12 har inget levande utseende
Snabb laddningskapacitet60Hz uppdateringsfrekvens för många appar
Snygg exteriörIP-klassning exklusivt för T-mobile

OnePlus 10 Pro Hårdvara och priser

Luren kommer i två varianter, dvs 8 GB RAM med 128 GB lagring och 16 GB RAM med 256 GB lagring. Färgerna som introducerats för OnePlus 10 pro är Emerald Forest och Volcanic Black. Den kommer med en Snapdragon 8 Gen och ganska bra med RAM-minne.

När det gäller prisbilden kommer OnePlus 10 Pro med ett pris på runt 6 000 kronor, vilket är ganska lågt i jämförelse med andra smartphones i denna kategori.

Det grafiska gränssnittet och IP-klassningen för OnePlus 10 Pro

Som grafikprocessor har OnePlus tillhandahållit Adreno 730 GPU. Hyper Boost Gaming Mode är tillgängligt för den ultimata spelupplevelsen. OnePlus har varit ett val för spelare på grund av dess termiska prestanda och en octa-core chipset följt av en tri-kluster strategi för effektivare prestanda.

OnePlus 7 Pro med Android 10 för spel innan 10 Pro

IP68-klassningen är exklusiv för T-Mobile-versionen. Olåsta varianter som introduceras i USA, Storbritannien, Förenade Arabemiraten och Sverige etc av OnePlus 10 Pro har kommit ut med IP66-klassning. Anledningen är uppenbar, hur skulle företaget annars presentera en sådan flaggskeppstelefon till ett billigare pris?

Uppackning av OnePlus 10 Pro

Uppackning av 10 Pro, följande föremål finns i lådan:

●     OnePlus 10 Pro-lur

●     OnePlus klistermärken

●     Dokumentation

●     80W SuperVOOC-adapter

●     USB-C till C-kabel

●     SIM-utmatningsverktyg

●     Färgmatchat fodral

OnePlus 10 Pro vs rivaliserande smartphones

OnePlus 10 Pro går rakt i konkurrens med Galaxy S22, iPhone 13-varianter, Google Pixel 6 och Huawei Mate 10 pro /20 pro.

OnePlus 7 Pro står sig i rivaliteten då den är en förstklassig smartphone. Skärmen på OnePlus 7 Pro och 10 Pro är helt fantastiskt vackra, liksom flera av de andra aspekterna. När det gäller batteritiden ger Note 10 plus mer användningstid i förhållande till 7 Pro eftersom den har hela 4300 mAh batterikapacitet vs. 7 pro som kommer tätt efter med 4000 mAh.
Ur ett kostnadsperspektiv konkurrerar OnePlus 6 vs Huawei Mate 10 Pro på ett utmärkt sätt.

Huaweis Mate 20 Pro erbjuder en elegant design med fenomenala bildegenskaper

Jämför vi Huaweis tidiga flaggskeppsenheter, har dessa en lysande exteriörer och bra prestandaprogramvara. Huaweis Mate 10 Pro vs OnePlus 5t blir en intressant jämförelse då.

Eftersom ”allt som glittrar inte är guld” finns det några problem med OnePlus 7 Pro Android 10 tillsammans med Oxygen OS 10.0.3. I jämförelse OnePlus 7 Pro vs note 10 plus vinner Samsung eftersom de i sina lurar har producerat de överlägset bästa och mest fantastiska smartphones.

OnePlus 10 pro Performance Review

OnePlus 10 pro är en fullfjädrad Android-enhet som kör på Android 12/Oxygen 12.1. Oxygen OS har många fans världen över och folk älskade detta operativsystem. I version 12.1 har OnePlus fortsatt att använda sitt typsnitt, bakgrundsbilder och stjärnfunktioner.

Inledningsvis erbjöd telefonen Android 9 och Oxygen 11.5 men senare uppgraderades den till Android 10 med OnePlus 7 Pro genom download. Anpassnings- och utseendeinställningar, dvs. temabyte, är desamma som i tidigare versioner.

Slutsats

Kameraprestandan för OnePlus klarar inte riktigt sin uppgift. Om du har bra ljus i omgivningen får du hyfsade bilder, men så fort det blir mörkare håller inte bilderna måttet.

Sammantaget skulle vi också säga att OnePlus 10 Pro fortfarande är väl värt att köpa. Det är en stark utmanare, men det kan bero på vad du söker. Om du planerar att spendera en förmögenhet, kanske du vill överväga andra alternativ. Annars är OnePlus 10 Pro en allrounder med tillräckligt med funktioner och ett billigare pris, för att hålla sina användare nöjda oavsett om det handlar om prestanda, fotografering eller användning av applikationer.

You may also like