Det sitter en koltrast vid havet – eller vad heter låten egentligen?

by Maria Novella
0 comment

Om du skulle googla på textraden ”Det sitter en koltrast vid havet” kommer du snabbt att komma underfund med att låten egentligen heter någonting annat. Även om det är lätt att tro att Pernilla Andersson sjunger just det. Faktum är dock att hon sjunger vid Haväng, inte vid havet. Någonting som är lätt att höra fel på.

Det sitter en koltrast vid havet – Populära Jessica Andersson

Jessica Andersson som ligger bakom låten som ofta blir felsjungen har en gedigen bakgrund inom musiken. Hon har släppt nio studiealbum och även turnerat rejält. Dessutom har hon blivit nominerad till flera grammisar, vilket är ett stort pris för svenska musiker.

Hon släppte sitt debutalbum redan år 1999 och har därav en mer än tjugo år lång karriär bakom sig. Utöver att vara artist är hon också producent och skivbolagsägare. Dessutom kämpar hon för våra kuster och våra fiskevatten.

Låten Koltrast vid Haväng släpptes år 2021 och är därmed en av Jessicas nyare låtar. Det är en känslosam låt med djup mening, likt många av Jessica Anderssons sånger. En av hennes populäraste sånger på Spotify är dessutom visan ”Sov du lilla videung”, en populär låt bland såväl unga som gamla i Sverige.

You may also like