Morden i Mantorp – Flashback

by Maria Novella
0 comment

Dubbelmordet i Mantorp ägde rum år 2017, men det tog ett tag innan mördaren blev dömd. Personen som misstänktes, Edvin Gyllensvaan, blir året efter dömd till livstids fängelse, och sitter därmed i fängelse just nu. Paret som mördades var pensionärer och Edvin kände inte dem sedan tidigare. Han blev först dömd i Tingsrätten, men överklagade till Hovrätten vilka gick på Tingsrättens linje och fastställde domen.

Mordet var brutalt och ansågs extra rått då det utfördes i parets eget hem. De hittades bakbundna och knivskurna. Det var först några dagar efter mordet som det upptäcktes. Själva gärningsmannen nekar fortfarande till anklagelserna och säger sig ha blivit tvingad av två personer han inte vågar namnge. Någonting rätten alltså inte tror på tack vare den breda bevisningen.

Morden i Mantorp Flashback

Som för de flesta brottsfallen finns det även en tråd på forumet Flashback om morden i Mantorp. Där skriver både personer som känner Edvin och personer som inte gör det om deras tankar. Tråden har närmare 1 000 sidor med inlägg efter inlägg, både före och efter polisen kom på vem som begått brottet.

Arbetsgivare har vittnat om avvikande beteende och Edvin ska ha haft dödslistor i huvudet, med bland annat sina familjemedlemmar på. Dessutom har han ett stort vapenintresse.

You may also like