Hur många kalorier per dag för att gå ner i vikt

by Maria Novella
0 comment

Vad är ”hur många kalorier per dag för att gå ner i vikt?”

Viktminskning är absolut en av de mest diskuterade ämnena idag. Det stora flertalet av oss har frågat oss själva ”hur många kalorier per dag för att gå ner i vikt?” Och låt mig berätta, det är ingen exakt siffra. Varje person har olika kaloribehov baserat på kön, ålder, vikt, längd och aktivitetsnivå.

Hur räknar du ut antal kalorier du behöver för att gå ner i vikt?

Vi börjar med basalmetabolismhastigheten (BMR), det är den minsta mängd energi krävs för att upprätthålla kroppens grundläggande funktioner när du vilar. Du kan beräkna den genom att använda Harris-Benedict-formeln.

Men kom ihåg, att bara äta enligt din BMR kommer sannolikt att göra att du behåller din nuvarande vikt, inte minskar den. För att gå ner i vikt, måste du skapa ett kaloriunderskott.

Skapa ett kaloriunderskott

För att skapa ett kaloriunderskott, behöver du förbränna fler kalorier än du konsumerar. Ett säkert sätt att göra detta är att skapa ett kaloriunderskott på 500 kalorier per dag. Detta kan leda till en viktminskning på ungefär ett halvt kilo per vecka.

Förståelse av dessa definitioner kommer att hjälpa till att skapa en bättre förståelse för konceptet att gå ner i vikt och de komponenter som är involverade. Låt oss förtydliga detta i tabellen nedan:

Faktorer Definition Exempel
Basal metabolisk hastighet (BMR) Mängden energi (kalorier) kroppen behöver för att utföra de mest grundläggande livsuppehållande funktionerna. 1400 kalorier
Kaloriunderskott Skillnaden mellan antalet kalorier du konsumerar och antalet kalorier du förbränner. -500 kalorier
Antal kalorier för att gå ner i vikt Antalet kalorier du behöver konsumera per dag för att skapa ett kaloriunderskott och förlora vikt. BMR – kaloriunderskott

Hur ska jag äta för att gå ner i vikt snabbare?

Det är också viktigt att notera att inte alla kalorier är skapade likadana. En kalori från protein kommer att ge mer mättnad och förbränna mer kalorier under smältningen än en kalori från fett eller kolhydrater. H

You may also like