Hur många mål har zlatan gjort

by Maria Novella
0 comment

En dykning i Zlatans fotbollsmål

Vet du hur många mål Zlatan Ibrahimovic, en av världens mest framstående fotbollsspelare, har gjort? Har du någonsin undrat över hur hans fotbollsresa har varit, och vilka händelser och mål som har format hans karriär? Om du är lika nyfiken som jag, låt oss dyka rakt in!

Zlatan började sin professionella karriär i Malmö FF, och hans oöverträffade talang tog honom snart till större scener i Europa. Han har spelat för toppklubbar som Barcelona, Inter Milan, Paris Saint-Germain, och Manchester United, för att nämna några. Och under dessa år, vilket antal mål har Zlatan Ibrahimovic presterat?

Klubb Säsonger Antal mål
Malmö FF 1999-2001 18
Inter Milan 2006-2009 57
Barcelona 2009-2011 22
Manchester United 2016-2018 29

Wow! Det är ett imponerande antal mål, eller hur? Men det är inte allt. Zlatan har i sin långa och framgångsrika karriär fram till 2021 gjort över 560 mål i alla tävlingar som han deltagit i. Detta inkluderar alla ligor, inhemska cuper och internationella turneringar.

  • Club mål: 450+
  • International mål för Sverige: 62

Dessa siffror gör att Zlatan är en av de mest produktiva målgörarna i fotbollshistorien. Från att göra sina första framträdanden för Malmö till att glänsa på världsscenen, har Zlatan alltid varit en pålitlig målgörare. Och vi ser alla fram emot att se hur många mål han kommer att lägga till i den totala räkningen!

You may also like