Hur mycket får jag låna bolån?

by Maria Novella
0 comment
Home

Att köpa bostad är ett mål för många och när det närmar sig kan det kännas både spännande och läskigt. Men innan du börjar spana på lediga bostäder, gå på visning och kasta dig in i ett budkrig är det bra att skaffa ett lånelöfte. Men hur går det till egentligen?

Om du redan har ögonen på drömhuset, men inte har pratat med din bank är är det hög tid att boka in ett möte och fråga – Hur mycket får jag låna bolån? Svaret är tyvärr ganska tråkigt: “Det beror på”. Hur mycket du får låna bolån baseras på några olika kriterier och olika banker gör olika bedömningar. Här är en lista på de vanligaste kriterierna:

  • Hur mycket kan du betala i kontantinsats 
  • Hur mycket bostaden du vill köpa kostar
  • Din ålder
  • Din inkomst
  • Tidigare lån eller betalningsanmärkningar

Hur mycket får jag låna i bolån hos Nordea?

Det kan vara värt att kontakta olika banker, eftersom de ibland gör olika bedömningar och kan erbjuda olika saker. Om du ställer dig frågan hur mycket får jag låna i bolån hos större banker som Nordea, Swedbank och SEB så kan du hos dem göra en bolånekalkyl direkt på deras hemsida och på så vis få reda på en ungefärlig summa. Där fyller du enkelt i hur mycket du vill låna i bolån, vad du tjänar och andra uppgifter och får sedan en summa med en gång. 

Hur mycket du får låna kan som sagt variera, men även räntesatser och bindningstid kan variera mellan bankerna. Därför är det viktigt att läsa på innan du ansöker om bolån. På vissa banker får du även rabatt om du har andra lån eller försäkringar via banken. Surfa runt på olika bankers hemsidor och gör ordentliga efterforskningar, för att få bästa möjliga villkor för ditt bolån. 

You may also like