Lyft festen med en ballongbåge

by Maria Novella
0 comment

Om du ska arrangera en fest, ett barnkalas eller något annat sorts event av det festligare slaget finns det många fina dekorationer du kan använda. Ballonger har sedan långt tillbaka i tiden varit en klassiker på barnkalas, högtider, dop och vuxna fester. På senare år har det blivit allt vanligare med ballongbågar.

En båge av ballonger är vad det låter som, en sorts formation av ballonger som är fästa med varandra. Den kan till exempel placeras i dörröppningen eller bakom fikabordet för att ge ett festligare intryck.

Om du tycker att denna variant av partypynt känns passande för din fest kan du i följande text läsa mer om hur du kan skapa din egna båge av ballonger och hur du kan använda den som dekoration på festen.

Så skapar du din egna båge av ballonger

För att göra en egen ballongdekoration behöver du först införskaffa en del saker. Här nedan får du några förslag på inköp du kan behöva göra innan du sätter igång med att sätta ihop den. Du behöver:

  • Många ballonger i de färger du önskar (minst 80 stycken)
  • Snöre
  • Ballongpump
  • Tejp

När du har allt det du behöver och festen närmar sig är du redo att tillverka din egna ballongprydnad. I följande text får du en kortare beskrivning på hur du går tillväga för att sätta ihop din ballong båge. Gör så här:

Använd pumpen och blås upp två ballonger i taget. Det kan vara smidigt att använda en elektrisk pump så du slipper anstränga dig alltför mycket för att få in tillräckligt med luft i ballongerna. För att få till en riktigt fin båge kan du variera färgerna på ballongerna och blåsa upp dem i olika storlekar. Om du vill att ballongerna ska hålla längre finns det ballonger som är mer slitstarka och har en längre hållbarhet. När du har pumpat upp två ballonger knyter du dem samman.

Därefter kan du välja att använda någon typ av stomme för att få till en stabil dekoration. Men det går också bra att låta bågen endast bestå av ballonger.

När du har fått ihop två ballonger fortsätter du att fästa fler ovanpå dem fram tills att du har fått till en bra form på din båge. Så snart som du har fått till en bra dekoration är du redo att fästa dekorationen.

För att fästa bågen kan du använda tejp eller snöre för att få fast den ordentligt. Du kan även använda tejp för att forma bågen så som du vill ha den.

När bågen är fäst kan du använda en sax för att få bort snören som sticker ut.

Pynta med ballonger

Om du är osäker på vart du ska placera din ballongdekoration kan du prova dig fram. En del använder dekorationen som en festlig och snygg bakgrund för fotografier. Men du kan också sätta upp den i trädgården så kan gästerna göra entré genom ballongbågen. Ett annat vanligt sätt att pynta med är vid buffébordet eller bakom fikabordet. Du kan också ha flera ballongbågar och ha dem utspridda om du har en större lokal eller rum du ska pynta.

Förutom att du kan tillverka din egna ballongdekoration så kan du också köpa en. I ett sådant kit ingår ballonger och limprickar vilket används för att forma och fästa ballongerna. Sedan ingår det också oftast någon typ av ballongband som du använder för att knyta samman ballongerna.

Dekorationen kommer alltså inte färdigbyggd utan du behöver fortfarande blåsa upp ballongerna och montera upp bågen. När du köper ett kit ingår också en monteringsanvisning som är enkel att följa. I en del kit kan det ingår en ställning där du fäster ballongerna. Men oftast fäster du ballongerna med varandra för att skapa den angivna formen.

You may also like