Bästa sovställning vid ischias

by Maria Novella
0 comment

Om du har ischias kan ett av de största problemen vara att sova. Då ischias är smärta som strålar ner i ett ben då ischiasnerven är irriterad kan detta medverka svårigheter att slappna av och ligga ned. Smärtan brukar vara vid någon av nervrötterna i ländryggen eller lite längre ner vid sätesmuskeln. Den strålande smärtan brukar gå över av sig självt men det kan ta lite tid. Sömn är som vi alla vet väldigt viktigt och det finns några tips för att hitta en bekvämare sovställning när du har ischias.

Bästa sovställning vid ischias

Om du behöver minska trycket på nerven så kan det bästa sättet vara att ligga i fosterställning. Det funkar även att ligga på ryggen med benen vinklade i höften. Detta gör du genom att lägga vaderna på en låda eller ett gäng kuddar. Dessa två ställningar kommer att ge avlastning för ländryggen och hjälper även till att sträcka ut sätesmuskulaturen. Vilket resulterar i avtagande av tryck på nerven.

Om du har ischias rekommenderar vi att du testar lite olika sovställningar för att hitta det som passar dig bäst. Då alla har varierande smärta och gillar att sova på olika sätt så är detta väldigt individuellt. Men försök hitta ett läge där trycket på ländryggen avtar så hittar du din bästa sovställning vid ischias.

 

You may also like