Guide: Så fungerar Google Meet

by Maria Novella
0 comment

I samband med att vår värld blir alltmer virtuell ökar även efterfrågan på flera videosamtalstjänster. En av de tjänsterna är Google Meet. Här kan du läsa mer om tjänsten.

Hur fungerar Google Meet?

Google Meet lanserades redan 2017 men fick ett rejält uppsving i användning i samband med Covid-19. Den första tiden var Google Meet mer som företagsinriktad version av Hangouts Meet. Nu har dock både tjänsterna slagits ihop till enbart Google Meet och Hangouts finns inte mer.

Med Googles videosamtalstjänst kan du bland annat:

  • Hålla kontakten med deltagarna

Du kan enkelt schemalägga möten och spela in med en anpassningsbar layout vilket underlättar för deltagarna i mötet.

  • Ha koll på vilka som ansluter

Har du skapat ett möte är det du som bestämmer vilka som kan koppla upp och delta. Innan någon släpps in i mötesrummet måste du godkänna det först.

  • Dela din skärm

Du kan enkelt dela din skärm så att deltagarna kan se olika dokument och bilder.

  • Livestreaming

Det går även att livestreama olika evenemang och event. Det kan vara allt i från ett politiskt samtal, personalmöte, försäljningsmöte eller presentationer.

Är Google Meet gratis?

Google Meet finns i två versioner, en som kostar pengar och en som är kostnadsfri. Det är gratis privatperson men det har vissa begränsningar. En av skillnaderna ligger i att gratisversionen enbart tillåter möten på max en timma medan de som betalar kan ha möten i ett helt dygn om de skulle vilja. Med betalversionen får du även tillgång till fler saker som omröstningar och att dela in mötets deltagare i mindre grupper.

Kan jag använda Google Meet utan Google konto?

Det beror på. Om du använder den kostnadsfria versionen för privatpersoner går det inte, eftersom alla som delar måste vara inloggade på sina Google-konton för att koppla upp till mötet. Om du däremot använder Google Workspace, som inte är gratis, kan vem som helst delta, oavsett om de har ett Google konto eller inte.

Finns Google Meet enbart som app?

Det går bra att använda Google Meet enbart i din webbläsare, utan att ladda ner appen eller något annat tilläggsprogram. Men det finns givetvis möjlighet att ladda ner appen till din telefon eller surfplatta om du skulle vilja. Appen är kompatibel både med Android och Iphone.

Ladda ner Google Meet

Det är både enkelt och smidigt att ladda ner Goole Meet appen. Du går in i Play Butik (eller Apple Store), söker efter appen, trycker på ”ladda ner” och ”installera”. Sedan är det klart.

Google Meet vs Zoom

Det finns flera punkter där Google och Zoom är lika. Båda erbjuder versioner för privatperson gratis och en betalversion för företag. Har du ett gratis möte via Zoom är det begränsat till 40 minuter medan motsvarande tid för Google Meet är 60 minuter. Om du använder företagsversionen kan du, som vi nämnde ovan, ha möten i ett dygn med Google Meet och 30 timmar med Zoom. Med Zoom kan mötet dock ha mycket fler deltagare men det är sällan virtuella möten för 1 000 personer behövs.

You may also like